Geen categorie

Viktor, Rolf, Vincent en Han

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Voor hun nieuwste modecollectie lieten couturiers Viktor & Rolf zich inspireren door Vincent van Gogh. Het Nederlandse duo presenteerde kledingstukken gisteren in Parijs tijdens de Paris Fashion Week. Verzamelaar Han Nefkens kocht direct na de show drie creaties en maakte vandaag bekend dat hij ze schenkt aan Museum Boijmans Van Beuningen.

Viktor & Rolf, Spring/Summer 2015 Haute Couture. Foto: Peter Stigter.

De collectie bestaat uit babydolljurken met uitbundige bloemenprints, gecombineerd met vrij vormgegeven strohoeden en slippers. De strohoeden vormen een surrealistische knipoog naar het plattelandsleven.

Sinds 1999 koopt Han Nefkens (1954) internationale hedendaagse kunst om die vervolgens direct bij musea in langdurig bruikleen te geven. De afgelopen jaren kwamen daar ook modecreaties bij van (jonge) ontwerpers wereldwijd die zich op het snijvlak van mode en kunst begeven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share