Geen categorie

Recordaantal bezoekers Centraal Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

Het Centraal Museum stevent dit jaar af op een totaal van 160.000 bezoekers. Nooit eerder bezochten zoveel mensen het Utrechtse museum.

Dit is opmerkelijk, omdat de grootste tentoonstellingsruimte en het Dick Bruna Huis (onderdeel van het museum) een periode gesloten waren vanwege verbouwing. Daar stonden enkele publiekstrekkers tegenover, zoals Liefde & Lust, de eerste tentoonstelling over de Utrechtse schilder Joachim Wtewael. Deze maakt nu een rondreis door de Verenigde Staten, waar ze ook al ruim 100.000 bezoekers trok. Nog tot en met 24 januari is de tentoonstelling Lekker Licht te zien.

Ook de zestigste verjaardag van Nijntje zorgde voor veel toeloop. Het museum vierde het jubileum met de expositie Feest! Nijntje 60 jaar. Bovendien haalde het het atelier van geestelijk vader Dick Bruna naar zolder.

Het museum zit momenteel middenin een grootschalige gefaseerde verbouwing, die eind 2013 begon. De entree en de winkel zijn dit jaar verplaatst. Op dit moment wordt het Dick Bruna Huis verbouwd. Dat heropent 5 februari als Nijntje Museum. Eind april volgt de opening van het vernieuwde Centraal Museum.

 

Blue sky lamp van Chris Kabel, nu te zien op de expositie Lekker Licht. Foto: Evert-Jan Pol.
Blue sky lamp van Chris Kabel, nu te zien op de expositie Lekker Licht. Foto: Evert-Jan Pol.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share