Geen categorie

David Bowie is open

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Nieuws / Expositie

De eerste aankondiging verscheen hier alweer tweeënhalf jaar geleden, waarmee David Bowie is met recht een langverwachte tentoonstelling mag heten. Vandaag opent ze dan eindelijk in het Groninger Museum.

 

David Bowie is, in het Groninger Museum.
David Bowie is, in het Groninger Museum. Foto: Gerhard Taatgen.

 

Dat veel mensen ernaar uitkeken, bleek wel in de aanloop naar de expositie. De aankondigingsposters, die door het hele land hangen, werden massaal gestolen. Het Groninger Museum verkoopt ze daarom nu in de museumwinkel, op A1-formaat.

En er is nog meer merchandise. Modeontwerper Hans Ubbink ontwierp bijvoorbeeld een David Bowie is-tour-T-shirt. Op de achterkant staan de namen van de steden die de reizende tentoonstelling aandeed. Het T-shirt is exclusief verkrijgbaar in het Groninger Museum.

Dat geldt ook voor twee gelimiteerde edities van exclusieve vinylplaten. David Bowie stelde deze speciaal voor de expositie in Groningen beschikbaar. Amsterdam komt, geheel in stijl, op oranje vinyl uit en bevat een live-versie van My Death als bonustrack. Man Of Words/Man Of Music is te koop als blauwe vinyl.

 

David Bowie is, Groninger Museum. Foto: Gerhard Taatgen.
David Bowie is, Groninger Museum. Foto: Gerhard Taatgen.

 

David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de carrière van zanger en acteur David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten van deze tijd. Ze bestaat uit meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s en albumontwerpen.

David Bowie is startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in  Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de laatste Europese locatie. De expositie trok wereldwijd al meer dan een miljoen bezoekers.

Het Groninger Museum is tijdens David Bowie is dagelijks een uur langer open. Ook tijdens de feestdagen, op vrijdagavond en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend.  Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

David Bowie is, t/m 13 maart 2016 in het Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share