Geen categorie

Fundatie plaatst beelden op Lowlands

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Nieuws

Museum de Fundatie heeft ook dit jaar weer enkele beelden op het terrein van festival Lowlands in Biddinghuizen geplaatst. Ditmaal is onder meer het monumentale werk Ego Vivo/Self-Portrait 25 van Caspar Berger te zien.

Yasser Ballemans, Triomfboog.
Yasser Ballemans, Triomfboog.

 

Ego Vivo (Latijn voor ik leef) maakt deel uit van het Skeleton project. In eerdere projecten vormde Bergers eigen huid het uitgangspunt, in het Skeleton project is dat het skelet. Berger (1965) maakte gebruik van de modernste medische technieken om het onzichtbare zichtbaar te krijgen. Hij liet zijn lichaam scannen in de geavanceerde Toshiba AquilionPrime 80-slice CT-scanner, die een lichaam kan ‘vangen’ in plakjes van slechts een halve millimeter.

De gegevens die uit deze machine kwam, zette hij na veel geëxperimenteer om in data geschikt om een 3D-printer mee aan te sturen. Zo maakte hij met behulp van 3D-printtechniek tastbaar wat onder de huid ligt: het skelet.

Het beeld dat nu op Lowlands staat, is een nauwkeurige bronzen uitvergroting van Bergers bovenarmbot. Het werk meet van ruim 8 meter en torent boven de bezoekers uit als een obelisk.

Caspar Berger, Ego Vivo/Self-Portrait 25.
Caspar Berger, Ego Vivo/Self-Portrait 25.

Behalve Ego Vivo reist ook de Triomfboog van Yasser Ballemans (1981) af naar Flevoland. Een belangrijke bron is de (vaak tijdelijke) architectuur die in voorgaande eeuwen diende om feestelijke gebeurtenissen te vieren. Ballemans’ werk kenmerkt zich door open constructies van losse en overwegend hoekige vlakken.

Lowlands in Biddinghuizen duurt van 21 tot en met 23 augustus. Ook andere musea laten er van zich horen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share