Geen categorie

Meer bezoekers voor musea

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

De belangstelling voor musea blijft toenemen. In 2014 kregen ze samen bijna 26 miljoen bezoekers over de vloer. Dit is 2,7 miljoen meer dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het rapport Museumcijfers 2014 dat de Museumvereniging heeft laten opstellen.

De Museumvereniging laat jaarlijks een onderzoek doen onder 415 musea. Een kleine groep van grote musea doet het uitstekend, blijkt uit het rapport. Kleinere musea hebben het moeilijker. Vaak wisten ze hun eigen inkomsten weten te verhogen en slaagden ze erin hun lasten te verlagen, maar toch blijkt dit niet voldoende om de subsidiedaling op te vangen. Een groot deel van de musea krijgen minder subsidie als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen.

Interieur van het Rembrandthuis in Amsterdam. Foto: Evert-Jan Pol.
Interieur van het Rembrandthuis in Amsterdam. Foto: Evert-Jan Pol.

Het onderzoek wijst ook uit dat musea meer inkomsten krijgen. Die bestaan voor een groot deel uit toegangsprijzen, en verder uit opbrengsten uit horeca, winkel en sponsoring.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share