Geen categorie

Noordbrabants Museum toont originele aquarellen Bastin

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Het Noordbrabants Museum toont dit najaar originele aquarellen van Marjolein Bastin (1943). Daarmee heeft het museum een primeur, want deze werken waren nog nooit eerder op een grote tentoonstelling te zien.

Marjolein Bastin, Waterhoen met jongen, 1992, Aquarel, 25 x 36 cm. Eigendom kunstenaar.

Bastin wordt haar hele leven al gegrepen door de schoonheid van de natuur. En al bijna net zo lang weet ze deze te vangen in kleurrijke voorstellingen. Daarin spelen bloemen, planten en kleine dieren als vogels, vlinders en insecten een belangrijke rol. Uit haar werk blijkt een diepgaande kennis van de natuur gecombineerd met grote passie en vakmanschap.

“Liefde is een belangrijke drijfveer om te tekenen”, aldus Bastin zelf. “Liefde voor de wereld waarin ik mag zijn, voor de schoonheid van de natuur. Ik ben de doorgever.” De kunstenares wil de schoonheid van de natuur dicht bij de mensen brengen in de hoop dat het ze ontroert. En daar slaagt ze in. Wereldwijd – van de Verenigde Staten tot en met Japan – zijn haar tekeningen geliefd.

De originele aquarellen zijn echter zelden te zien, die blijven het eigendom van de kunstenares. Ze heeft ze nooit willen verkopen. Dankzij de expositie in het Noordbrabants Museum heeft het grote publiek nu eindelijk de kans ruim 150 van die aquarellen te bewonderen.

Marjolein Bastin – dicht bij de natuur, van 19 september t/m 3 januari in het Noordbrabants Museum, ‘s Hertogenbosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share