Geen categorie

Sexy expositie in Maritiem Museum Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Expositie

De nieuwe tentoonstelling Sex & The Sea in Maritiem Museum Rotterdam heeft het leeftijdscertificaat 16+ meegekregen. De Britse filmregisseur Peter Greenaway en de Nederlandse multimediaregisseur Saskia Boddeke nemen museumbezoekers mee in gevoelens van heimwee, seksueel verlangen en verleiding die zeelieden hebben als ze maanden op zee zijn en in onbekende havens verblijven.

Fragment uit de filmprojectie.

De tentoonstelling laat bezoekers beleven hoe zeelieden omgaan met hun gevoelens van heimwee en seksueel verlangen. Gelden normen en waarden nog zo ver van huis en haard? Laat de passagierende matroos zich in verre oorden verleiden door exotische vrouwen in bordelen of cafés? Zoekt hij houvast met thuis door elke dag zijn liefje te schrijven? Heeft inderdaad elke zeeman in ieder stadje een ander schatje? Om een beeld te schetsen van de omstandigheden waar zeelui mee te maken hebben, interviewde het Maritiem Museum tientallen verschillende zeelieden, die openhartig hun verhaal vertelden.

Tekening van een zeemanstatoeage.

Om de romantiek maar ook harde werkelijkheid van maritieme lust vorm te geven, is het Maritiem Museum een samenwerking aangegaan met Peter Greenaway en Saskia Boddeke. Greenaway is onder meer bekend van de film The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989). Boddeke heeft onder meer een grote video-installatie gemaakt voor Kasteel Amerongen (2011). In een filmprojectie laten ze op poëtische wijze het verhaal van de geïnterviewde zeelieden samensmelten tot een geheel.

Rondom de filmprojectie wordt de beleving van verlangen en lust in een rijke beeldentaal vormgegeven, gebruikmakend van poëzie, soundscapes en museale objecten. Denk hierbij aan potvistanden met erotische voorstellingen, een zeemanstatoeage op sterk water, rondborstige roerkopjes en zeemeerminnenlijkjes.

Sex & The Sea, by Greenaway/Boddeke, t/m 19 december 2014 in Maritiem Museum Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share