Geen categorie

Gestolen Hals en Ruisdael terecht

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Twee schilderijen die in mei van dit jaar  werden gestolen uit museum Het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam zijn terecht. Dat meldt politie Zuid-Holland-Zuid, die vier mannen heeft aangehouden in verband met de kunstroof.

Frans Hals (ca.1583-1666), De twee lachende jongens, van wie één met een bontmuts en een bierkruik.

De schilderijen werden in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 mei gestolen. Het gaat om De twee lachende jongens, van wie één met een bontmuts en een bierkruik van Frans Hals en Bosgezicht met bloeiende vlier van Jacob van Ruisdael.

Politie en OM kwamen de schilderijen op het spoor na een tip. Een speciaal samengesteld team slaagde er op vrijdag 28 oktober in de werken in beslag te nemen. Daarbij werden vier mannen aangehouden uit de omgeving van Amsterdam. De verdachten variëren in leeftijd van 48 tot 62 jaar. Drie van hen zijn woensdag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vierde is voortvluchtig, nadat hij door de rechter-commissaris werd vrijgelaten.

Voordat de schilderijen aan het museum konden worden overhandigd, zijn ze bij het Nederlands Forensisch Instituut op sporen onderzocht. Museum Het Hofje van Mevrouw Van Aerden krijgt de werken vanmiddag terug.

Zie ook: Gestolen schilderijen in Opsporing Verzocht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share