Geen categorie

Anish Kapoors Sky Mirror onthuld bij De Pont

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

In bijzijn van prinses Beatrix is gisteren op het voorplein van Museum De Pont Sky Mirror van Anish Kapoor onthuld. Tilburg is daarmee de eerste Nederlandse stad met een werk van de Britse kunstenaar in de openbare ruimte.

Anish Kapoor, Sky Mirror, 2017, Museum De Pont, Tilburg.

De zes meter hoge sculptuur is, zoals de titel al aangeeft, een soort spiegel die de hemel toont. Op zijn Facebook-pagina meldt het museum dat het beeld nu al enkele bijnamen heeft, zoals Glijbaan, Zeilboot, ’t Briefke, de Wolkenvanger en Haaienvin.

Sky Mirror is een schenking van de gemeente Tilburg, lokale bedrijven en particulieren en investeringsfonds Brabant C. Ter gelegenheid van De Ponts 25-jarig jubileum. Kapoor mocht het cadeau maken vanwege diens goede band met het museum. De Pont toont al sinds de opening in 1992 werk van de Brit.

Het museum heeft zestien werken van Kapoor in zijn collectie, waarvan zes in langdurig bruiklenen. “Het museum heeft me gedurende vele jaren in staat gesteld mijn kunstpraktijk te laten zien zoals die werkelijk is”, zei de kunstenaar zelf eerder.

Sky Mirror staat op het gratis toegankelijke voorplein van De Pont, in de door Sophie Walker ontworpen tuin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share