Geen categorie

2 beelden Michelangelo ontdekt?

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Twee bronzen beelden uit de collectie van het Fitzwilliam Museum in Cambridge zijn mogelijk van de hand van niemand minder dan Michelangelo (1475-1564). Dat maakte het museum bekend op zijn site.

Is dit beeld (detail) van Michelangelo?

Lang werd gedacht dat geen enkel beeld van de Italiaanse kunstenaar bewaard was gebleven. Afgelopen herfst ontdekte een kunsthistoricus echter iets interessants op een tekening van een van Michelangelo’s leerlingen. In een hoekje zag hij een afbeelding van een gespierde jongen die een panter berijdt. Deze voorstelling leek wel heel erg op de bronzen beelden van het Fitzwilliam Museum. Ook die stellen gespierde jongens op een panter voor.

Na deze ontdekking vergeleken deskundigen de sculpturen met werk van Michelangelo en zagen veel overeenkomsten. De afgelopen 120 jaar zijn de beelden toegeschreven aan verschillende kunstenaars. Een nieuwe toeschrijving lijkt aanstaande, maar ditmaal aan een van de beroemdste Italiaanse kunstenaars. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid schetsen.

Het museum toont de beelden van 3 februari tot en met 9 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share