Geen categorie

Stedelijk koopt werken jonge kunstenaar

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Het Stedelijk Museum heeft twee werken aangekocht van de jonge Duitse kunstenaar Jana Euler. Het gaat om Where comes the energy from 3 en Analysemonster, beide uit 2014.

Jana Euler (1982) behoort tot een generatie kunstenaars die volledig is opgegroeid met het internet. Eulers schilderijen, sculpturen en teksten draaien om vragen over onze identiteit – die tegenwoordig wordt gevormd door culturele, sociale en technologische invloeden. In haar werk reflecteert ze op het internettijdperk. Ook gaat ze in op genderspecifieke vragen en onderzoekt ze de rol van de kunstenaar in de maatschappij.

Jana Euler, Analysemonster, 2014, olieverf op canvas, collectie Stedelijk Museum Amsterdam, courtesy Jana Euler en Cabinet, Londen.

Het museum financierde de aankoop met de opbrengst uit de contributie die leden van Young Stedelijk betalen. Met dit initiatief, dat op 24 januari 2014 van start ging, wil het Stedelijk een nieuwe generatie cultuurliefhebbers (25 tot 40 jaar) aan het museum. Young Stedelijk geeft jonge mensen de kans meer te leren over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Met hun contributie dragen de Young Stedelijk-leden bij aan speciale projecten van het Stedelijk Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share