Geen categorie

Drents Museum maakt expositie over Amerikaans realisme

0 0
Read Time:54 Second

Het Drents Museum haalt Amerikaanse kunst naar Assen. In samenwerking met Kunsthalle Emden presenteert het volgend jaar de grote tentoonstelling The American Dream.

800px-Flag_of_the_United_States.svg

De dubbeltentoonstelling – gelijktijdig te zien in Assen en Emden – is een tweeluik over Amerikaans realisme van 1945 tot heden. Het Drents Museum richt zich op de Amerikaanse kunst van 1945 tot 1965, terwijl in Kunsthalle Emden kunst vanaf 1965 centraal staat.

Er zal werk te zien zijn van onder anderen Edward Hopper, Andy Warhol, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. Het is de eerste keer dat zo’n groot overzicht van Amerikaans realisme in Europa plaatsvindt.

De expositie is het nieuwste deel in de serie Internationaal Realisme die het Drents Museum in 2009 startte. Na Realisme uit Leipzig (2009), De Sovjet Mythe (2012) en De Kim Utopie (2015) wil het museum met The American Dream een westerse tegenhanger tonen.

Voor het project werkt het Drents Museum nauw samen met Kunsthalle Emden. Het Duitse museum net over de grens maakte eerder spraakmakende tentoonstellingen gemaakt over hedendaagse kunst en in het bijzonder realisme.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share