Geen categorie

Kunst4life

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

Speciaal voor Dance4life hebben Het Nationale Ballet en kunstenaar Casper Faassen de handen ineen geslagen. Voor een kunstproject vertaalde Casper Faassen een choreografie van Matthew Pawlicki-Sinclair in zijn eigen stijl.

Het werk werd op 24 juni geveild tijdens dance4life’s funky fundraiser. In totaal bracht de veiling 479.550 euro op. Faassens kunstwerk Moments II bleek goed voor 20.000 euro. De totale opbrengst komt ten goede aan de voorlichtingsprojecten van Dance4life.

Matthew Pawlicki-Sinclair, die afgelopen voorjaar de rol van Roméo in Roméo et Juliette danste, maakte een bewerking van zijn choreografie Moments. Dansers tonen daarin de dynamiek van mensen op verschillende momenten binnen een relatie. Op basis van de choreografie maakte Faassen een fotowerk.

Making-of van het kunstwerk:

 

Marijn Rademaker, eerste solist van Het Nationale Ballet en ambassadeur van dance4life, bood tijdens de veiling aan om in samenwerking met de kunstenaar een tweede fotowerk te maken. Dit ging ongezien voor 25.000 euro onder de hamer.

Casper Faassen, Moments II.
Casper Faassen, Moments II.

Dance4life is een internationale organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids. Ze geeft seksuele voorlichting en probeert jongeren te bereiken met gebruik van muziek en dans.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share