Geen categorie

Rijksmuseum wordt escape room

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Het Rijksmuseum wordt deze zomer één grote escape room. Het museum komt met de Escape Game, die deelnemers uitdaagt een geheime formule uit een eeuwenoud boek veilig te stellen. Hiervoor zoeken ze naar aanwijzingen in 8.747 kunstschatten verspreid over het museumgebouw.

Foto: Rijksmuseum.

Het verhaal begint bij bibliothecaris Bert. Het is al ver na sluitingstijd als Bert merkt dat hij niet alleen is. In de bibliotheek van het museum ziet hij een schim. Na een vergeefse achtervolging blijkt dat er een pagina met een bijzondere formule is verdwenen uit het achttiende-eeuwse boek van de Italiaanse magiër en alchemist Alessandro Cagliostro. Het is aan de deelnemers om ervoor te zorgen dat de geheime formule veilig blijft.

Het Rijksmuseum heeft de Escape Game ontwikkeld samen met de Israëlische illusionist Magus Cagliostro en scenarist Luuk van Bemmelen, bekend van onder meer de film Dik Trom. Magus Cagliostro heeft eerder escape games ontwikkeld voor het Israël Museum in Jeruzalem, het Museum voor Clandestiene Immigratie en Marine (Haifa) en het Madatech Museum, beide in Haifa.

De Escape Game is vanaf vandaag te boeken en is alleen deze zomer te spelen in het Rijksmuseum. Er zijn twee versies: één voor volwassenen en één voor families met kinderen vanaf zes jaar. Deelname kost €17,77 per groep van twee tot vijf spelers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share