Geen categorie

Bezoekersrecord voor Kunsthal Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Met nog drie dagen te gaan is Hyperrealisme Sculptuur de succesvolste expositie uit de geschiedenis van Kunsthal Rotterdam. Afgelopen weekend kwam de 200.000ste bezoeker de levensechte beelden bewonderen.

Sam Jinks, Untitled (Kneeling Woman), 2015, collectie kunstenaar. Foto: Evert-Jan Pol.

De bezoekers zijn van alle leeftijden en reageren van ontroerd en ongemakkelijk tot verbluft. De reacties betreffen niet alleen de beelden, maar ook de interactie met de andere bezoekers. “Het publiek heeft bijgedragen aan het succes van deze tentoonstelling en maakt hier deel van uit”, aldus directeur Emily Ansenk.

“Deze tentoonstelling is zo opgezet dat ontmoetingen gestimuleerd worden. Er zijn veel verrassende doorkijkjes waardoor je ongegeneerd andere bezoekers kunt observeren, en op bepaalde momenten is het niet eens helemaal meer duidelijk wat nu een beeld is of een mens. Het publiek beleeft echt een fysieke ervaring.”

Onder de bezoekers waren opvallend veel mensen die normaal niet of nauwelijks musea bezoeken. Ook was aan de kassa van de Kunsthal een grote toename van de verkoop van Museumkaarten te bemerken en was er een toename in rondleidingen en lezingen.

Hyperrealisme Sculptuur, t/m 1 juli in Kunsthal Rotterdam

Lees ook onze recensie: Spannende hyperrealistische beelden in de Kunsthal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share