Geen categorie

Publiek kiest kunstwerk metrostation Vijzelgracht

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Detail uit ontwerp van Lotje van Lieshout.

Welk kunstwerk gaat het toekomstige metrostation Vijzelgracht sieren? Dat wordt zaterdag 23 februari bekendgemaakt in het televisieprogramma Opium. Er kan nog gestemd worden op de drie genomineerde ontwerpen.

Kunstenaars werden vorig jaar opgeroepen een werk te ontwerpen voor dit nieuwe station op de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Er was slechts één voorwaarde: dat het is geïnspireerd door Ramses Shaffy. De in 2009 overleden chansonnier en acteur woonde namelijk om de hoek bij de Vijzelgracht, in de Derde Weteringdwarsstraat. De initiatiefnemers van dit kunstproject willen hem op deze manier eren.

Uit alle inzendingen werden drie ontwerpen gekozen, waarop het publiek online mag stemmen. Lotje van Lieshout ontwierp een beeldverhaal met scènes die gebaseerd zijn op liedjes van Ramses Shaffy. Het ontwerp van Marjan Laaper bestaat uit gekleurde lijnen, gemaakt van ledlichtjes, die langzaam oplichten, elkaar kruisen en verbindingen vormen, als een metrostelsel. Elke lijn staat voor een persoon die belangrijk was in het leven van Ramses Shaffy. Samen vormen de lijnen een portret van Shaffy. In het ontwerp van Yuri Veerman staan de teksten van de liedjes van Ramses Shaffy centraal. Op een groot scherm zijn doorlopend tekstflarden te lezen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share