Geen categorie

Zuiderzeemuseum koopt Waddenzeewerk

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft twee werken aangekocht die geïnspireerd zijn door de Waddenzee: het Waddenzeebehang van Irma Boom en het Waddenzeeservies van Studio Maarten Kolk & Guus Kusters. Beide zijn nu te zien in het binnenmuseum.

Het Waddenzeebehang van Irma Boom in de tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee. Foto: Erik en Petra Hesmerg.

Het Waddenzeebehang is onderdeel van de serie Based on nature (2012) en is ontwikkeld in opdracht van designlabel Thomas Eijk. Boom liet zich inspireren door de kleuren van natuurgebieden die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. In totaal heeft Boom (1960) tachtig natuurgebieden bekeken en vertaald in kleurendiagrammen. Deze zijn gebundeld in een boek.

Waddenzeeservies van Studio Maarten Kolk & Guus Kuster.

Studio Maarten Kolk & Guus Kuster (1980 en 1979) ontwierp een servies, geïnspireerd door de flora, fauna en de getijdewerking van de Waddenzee. Het ontwerpersduo ging op zoek naar het karakter van de Waddenzee en trok een vergelijking tussen het natuurlijke gedrag van de zee en de productie van keramiek: een stroom van klei en water. Kolk en Kuster hebben dat proberen na te bootsen in zo weinig mogelijk stappen in het productieproces. Het zijn dus ook niet de ontwerpers die de controle hebben over hoe het eindproduct er precies uitziet. Het is het water dat daarover beslist.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share