Geen categorie

Nordic Art reist verder naar München

0 0
Read Time:49 Second

Vilhelm Hammershøi, Interieur met een jonge vrouw op de rug gezien, 1903–1904, olieverf op doek, collectie Randers Kunstmuseum, Denemarken.

Wie Nordic Art in het Groninger Museum heeft gemist, kan vanaf 30 mei terecht in de Kunsthalle in München. Met enkele wijzigingen is de tentoonstelling daar te zien onder de titel  Aus Dämmerung und Licht. Het expositiehuis toont 125 schilderijen uit Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden.

De focus ligt op de overgangsperiode tussen het realisme, symbolisme en het modernisme. De tentoonstelling is het resultaat van een onderzoek naar de Noordse kunst uit deze periode, door David Jackson, hoogleraar Russische en Scandinavische Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leeds. Hij stelde de expositie samen in samenwerking met het Groninger Museum en de Kunsthalle.

Kunsthalle der Hypo-Kulturstiftung, zoals de instelling voluit heet, toont werk van onder anderen Edvard Munch, Anders Zorn en Vilhelm Hammershøi. De expositie is te zien tot en met 6 oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share