Geen categorie

Expositie over Amsterdamse grachten groot succes

0 0
Read Time:57 Second

De tentoonstelling Langs Amsterdamse Grachten in Museum Het Rembrandthuis is al een groot succes. Volgens het museum zorgt de expositie, die sinds 26 januari te zien is, voor een stijging van de bezoekersaantallen van meer dan zestig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Johannes Schouten (1716-1792), De Keizersgracht bij de Leliegracht met de Westerkerk, pen in bruin, penseel in kleur.

Langs Amsterdamse Grachten toont een unieke selectie tekeningen met gezichten van Amsterdam uit de afgelopen vierhonderd jaar. Veel bezoekers geven aan dat ze het interessant vinden om te zien hoe hun huidige huis of straat er eeuwen geleden uitzag.

De tekeningen zijn afkomstig uit het in 1858 opgerichte Koninklijk Oudheidkundig Genootschap en worden tentoongesteld ter gelegenheid van de viering van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse Grachtengordel. Sinds de zeventiende eeuw hebben talloze tekenaars Amsterdam van binnen en van buiten in beeld gebracht. In de achttiende eeuw werd hierin een hoogtepunt bereikt, met zorgvuldig uitgevoerde, kleurrijke stadsgezichten waarin de zon altijd lijkt te schijnen.

Langs Amsterdamse Grachten, t/m 26 mei in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share