Geen categorie

Beurs voor betaalbare kunst

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

Toen tien jaar geleden in Londen de eerste Affordable Art Fair (AAF) plaatshad, dachten critici dat die beurs nooit een succes kon worden. Want wie wilde er nu betaalbare kunst van getalenteerde kunstenaars kopen? Inmiddels is de AAF een bekend verschijnsel in zes landen. Amsterdam is volgende week toe aan de derde editie.

De AAF toont aan dat goede kunst best betaalbaar kan zijn. Het duurste kunstwerk dat je er vindt, kost 5.000 euro, maar je kunt er ook al iets vinden voor 100 euro. Dankzij deze opzet wordt de helft van de aankopen gedaan door mensen die nooit eerder een kunstwerk kochten.

Volgens de organisatie kan het een goede investering zijn om juist op de AAF kunst te kopen. Onderdeel van de beurs is namelijk een verkoopexpositie met een selectie van het beste van de Nederlandse kunstacademies. Het werk van dit ‘talent van de toekomst’ is nu nog betaalbaar, aldus de organisatie.

Aan de komende AAF in Amsterdam nemen 85 nationale en internationale galeries deel. Het werk dat ze aanbieden varieert van figuratief tot abstract en van foto’s en schilderijen tot beeldhouwwerken en grafiek. Ook bezoekers die niets van hun gading vinden, kunnen met een kunstwerk onder de arm naar huis; hun eigen kunstwerk. Tijdens de beurs worden gratis workshops aangeboden.

Jef Aérosol, Hope, The French Art Studio.
Jef Aérosol, Hope, The French Art Studio.

Affordable Art Fair Amsterdam, van donderdag 29 oktober tot zondag 1 november van 11 .00 tot 18.00 uur in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share