Geen categorie

Open Huis Hoogsteder & Hoogsteder

0 0
Read Time:58 Second

De bekende Kunsthandel Hoogsteder & Hoogsteder (John Hoogsteder is bekend van het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch) houdt zaterdag 7 en zondag 8 november open huis. Iedereen is welkom om daar een expositie van zeventiende-eeuwse schilderijen te bezichtigen.

Faustino Bocchi, Dwergen in een landschap, gesigneerd, doek, 74 x 97 cm.

Een opvallend werk naast de marines, portretten, stillevens, landschappen, genrestukken en stadsgezichten is het vrolijke schilderij Dwergen in een landschap van Faustino Bocchi (1659-1741). Op deze voorstelling wordt met man en macht een geveld monster – een haan – aan touwen voortgesleept. Uitbundige muzikanten en dansende paartjes begeleiden de processie. Op de voorgrond dragen maar liefst twaalf lieden één blokfluit, waarbij één blaast en de anderen met hun handen de gaatjes afdekken.

Het is de eerste keer dat een werk van Faustino Bocchi in Nederland wordt geëxposeerd. Dit doek en 49 andere Oude Meesters zijn te zien in een bijpassende omgeving: een achttiende-eeuws stadspaleis aan de Lange Vijverberg.

Open Huis Hoogsteder & Hoogsteder , zaterdag 7 en zondag 8 november van 12.00 tot 18.00 uur, Lange Vijverberg 15, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share