Geen categorie

Collectie Van Gogh Museum tijdens sluiting naar Hermitage

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Het Van Gogh Museum sluit eind september tijdelijk de deuren voor een renovatie. De collectie verhuist dan voor een periode van zeven maanden naar de Hermitage Amsterdam. Dit maakte het Van Gogh Museum vandaag bekend.

Meer dan zeventig Van Gogh-topstukken, aangevuld met brieven en prenten op papier uit de collectie van het Van Gogh Museum, zullen van 29 september 2012 tot en met 25 april 2013 te zien zijn in de Keizersvleugel van de Hermitage. Het Van Gogh Museum presenteert de werken in een speciaal voor de Hermitage ontwikkelde tentoonstelling. De werken blijven zo toegankelijk voor de vele toeristen en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Om dit mogelijk te maken heeft de Hermitage, na intensief overleg met het moedermuseum in St. Petersburg, zijn programma ingrijpend aangepast. De tentoonstelling over het impressionisme is naar voren geschoven, laat Cathelijne Broers, directeur van Hermitage Amsterdam weten. “Want nooit eerder was de beroemde Van Gogh-collectie onder één dak te zien met zoveel minstens even beroemde Franse tijdgenoten uit Staatsmuseum Hermitage als Monet, Renoir en Pissarro.” De Peter de Grote-tentoonstelling gaat eveneens eerder open en de geplande expositie over de Nabis-groep verschuift naar 2013. De huidige Rubens tentoonstelling wordt met drie maanden verlengd.

Het Van Gogh Museum moet gerenoveerd worden om te blijven voldoen aan de strengere eisen op het gebied van brandveiligheid voor bezoekers en kunst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share