Geen categorie

Miljoenste bezoeker voor Museum Beelden aan Zee

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Werk van Leo de Vries.

Museum Beelden aan Zee heeft gisteren, achttien jaar na de opening, de miljoenste bezoeker ontvangen. De gelukkige was Igna van der Cammen uit Rosmalen, die het museum voor de eerste keer bezocht. Oprichtster Lida Scholten en directeur Jan Teeuwisse beloonden haar met een kleinplastiek van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck en een levenslang entreebewijs voor het museum.

In 1969 kochten Theo en Lida Scholten hun eerste beeldje en in 1994 stichtten ze samen het museum. Inmiddels bestaat de collectie uit ruim duizend beelden en honderden penningen. Gemaakt door bekende en minder bekende kunstenaars uit de hele wereld, in tal van stijlen, materialen en maten, maar altijd met de mens als verbindend onderwerp.

Lida Scholten: “Toen we het museum stichtten waren de reacties sceptisch omdat wij, particuliere verzamelaars, alleen beeldhouwkunst wilden tonen. Maar wij waren ervan overtuigd dat het er moest komen, ook al gingen we tegen de stroming van die tijd in. Alle beeldhouwers hebben hier een huis en dat maakt deze ruimte ook zo uniek. Ik ben geraakt en vind het mooi dat zo velen ons hebben omarmd en ons museum hebben bezocht.”

Museum Beelden aan Zee is volledig gericht op moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst. Het is gevestigd in de duinen van Scheveningen. Op dit moment is er werk te zien van drie kunstenaars. In de kleine zaal hangen foto’s van Carla van de Puttelaar en in het kabinet staat de installatie Le Cirquevan Silvia B. De grote zaal is de locatie voor het eerste grote retrospectief van de steenbeeldhouwer Leo de Vries (1932-1994), nog te zien tot en met 20 januari 2013.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share