Geen categorie

Zuiderzeemuseum verlengt De kleur van water

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Ruud van Empel, World #23. Foto: ING Collectie Nederland - courtesy Flatland Gallery (Utrecht, Paris).

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen verlengt de tentoonstelling De kleur van water. De presentatie, met werk van toonaangevende kunstenaars zoals Joost Cornelisz Droochsloot, Ruud van Empel, Dick Pieters, en Sven Kroner, blijft te bezichtigen tot en met 6 januari 2013.

De tentoonstelling is een gezamenlijk initiatief van ING Art Management en het Zuiderzeemuseum en is samengesteld door Caroline Vos, conservator van de ING Collectie. De kunst toont de reflectie, vorm en de verbeelding van water. De expositie bevat circa zestig schilderijen en foto’s. Het vroegste werk in de tentoonstelling is een dorpsgezicht van Joost Cornelisz Droochsloot (ca.1585-1666) en dateert uit 1643. Het grootste deel is afkomstig uit de collectie van de ING, maar Vos nam ook enkele werken van het Zuiderzeemuseum op.

Het project Artist in Residence wordt ook verlengd. Gedurende de tentoonstelling verblijft er elke maand een kunstenaar in het Zuiderzeemuseum om zich te laten inspireren door de omgeving van de voormalige Zuiderzee. Van iedere kunstenaar wordt een kunstwerk aan de tentoonstelling toegevoegd.

Van 30 oktober tot en met 2 december is Gemma Pauwels (1981) te gast. Zij werkt veelal op locatie en creëert grote collages die verschijnen en weer verdwijnen. Aan de hand van tekeningen, foto’s, gevonden voorwerpen en allerlei materialen vertelt Pauwels een verhaal met als onderwerp het menselijk ingrijpen in de natuur. In het Zuiderzeemuseum gaat Pauwels op zoek naar verhalen, mythes en sprookjes die zich rondom, maar vooral in de Zuiderzee afspelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share