Geen categorie

Eigen magazine voor Marten en Oopjen

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Het beroemde zeventiende-eeuwse echtpaar Marten en Oopjen heeft zijn eigen magazine. Groep 6 van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam kreeg vanochtend het eerste exemplaar van de Marten & Oopjen.

 

Voor- en achterzijde van het magazine.
Voor- en achterzijde van het magazine.

 

Het Rijksmuseum geeft dit magazine cadeau aan alle kinderen uit groep 6 en 7 van het basisonderwijs om te vieren dat de twee portretten van Rembrandt naar Nederland komen. Vanaf vandaag worden 400.000 stuks verspreid onder alle basisscholen in Nederland.

In het magazine lezen kinderen van alles over de huwelijksportretten van de jonge Marten Soolmans en Oopjen Coppit. Rembrandt schilderde ze in 1634. YouTube-sterren Teske en Mert zijn in Rembrandtstijl te zien als de Marten en Oopjen van nu. En Teun en Feyza, beiden 9 jaar en leerlingen van de openbare basisschool Rosa Boekdrukker in Amsterdam, mochten voor het magazine minister Jet Bussemaker interviewen over de aankoop. De teksten in het magazine zijn geschreven door kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten.

Nederland en Frankrijk kochten de twee portretten begin dit jaar samen. Vanaf zaterdag 2 juli hangen ze in het Rijksmuseum. Iedereen kan ze die dag gratis bewonderen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share