Geen categorie

Onder de huid

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Expositie

Sculpturen van stof en mensenhaar die het midden houden tussen iets menselijks en dierlijks. Zwanenvleugels die, verwijzend naar Icarus, staan voor de onmacht van de mens. En dekens, verwrongen tot grote skeletten. Deze kunstwerken maken deel uit van de expositie Under the skin in het TextielMuseum in Tilburg.

Werk van Madeleine Berkhemer.
Werk van Madeleine Berkhemer.

 

De tentoonstelling gaat over kwetsbaarheid, over leven, pijn en bescherming. De onderwerpen zitten ons dicht op de huid, evenals het gebruikte materiaal: stof. Stof is zacht en flexibel en biedt warmte, bescherming, comfort. En is ook prima geschikt voor het maken van kunst.

In de beeldende kunst wordt het materiaal vaak gebruikt om te verwijzen naar het typisch ‘vrouwelijke’. Maar de associaties gaan tegenwoordig veel verder. Doordat het als medium zo dicht bij de mens staat, leent het zich voor het aan de orde stellen van levensproblematiek.

Creatie van Alet Pilon.
Creatie van Alet Pilon.

De werken in Under the skin , gemaakt door Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, spelen in op gevoelens van aantrekken en afstoten. Met dreigende bivakmutsen, lieflijke bloemenjurken, ‘harnassen’ van afgedankte tapijten of met stof omwonden geweien.

Under the skin, t/m 20 september in het TextielMuseum, Tilburg

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share