Geen categorie

S.M.A.K. brengt boek uit met tekeningen van vluchtelingen

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Medewerkers van S.M.A.K. in Gent trokken met potlood en papier naar Belgische opvangcentra en nodigde er de bewoners uit om te tekenen. De tekeningen zijn gebundeld in het boek Van hier tot daar, dat vandaag verschijnt.

 

Tekening uit Van hier tot daar.
Tekening uit Van hier tot daar.

 

Waar woorden tekortschieten, bewijst beeldtaal zijn universele kracht, aldus het museum. Vorig jaar bracht S.M.A.K. Traces of Surival uit, met tekeningen van bewoners van vluchtelingenkampen in Irak. Met de opvolger wil het museum opnieuw bijdragen aan het debat en de beeldvorming rond vluchtelingen. De tekeningen gaan over oorlog, riskante bootreizen en verdriet, maar ook over voetbal, bloemen en klein geluk.

Het museum presenteert het prentenboek niet toevallig vandaag. 20 juni is namelijk Wereldvluchtelingendag.

Ter gelegenheid hiervan is S.M.A.K. vandaag bij uitzondering open. Normaal is het museum op maandag gesloten. De toegang is gratis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share