Geen categorie

Foto van de dag: twee buurmeisjes

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

De Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 1 juni gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: twee buurmeisjes in het Chabot Museum.

Tekst: Evert-Jan Pol

Twee meisjes die normaal bij in Museum Boijmans Van Beuningen wonen, logeren nu even bij de overburen. Bijna niemand zag hen daar echter nog, want de tentoonstelling Kunst stelt alles voor zou op 22 maart openen, toen alle Nederlandse musea al dicht waren.

Edvard Munch (1863 – 1944), Twee meisjes bij een appelboom, 1905, Museum Boijmans Van Beuningen .

De expositie vindt plaats in het kader van de manifestatie Boijmans bij de Buren, waarin de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen uitwaaiert over Rotterdam. Dat museum is namelijk tot zeker 2026 gesloten vanwege een grootschalige renovatie.In Kunst stelt alles voor komen werken van moderne meesters uit de collecties van het Chabot Museum en Museum Boijmans Van Beuningen voor de eerste keer samen.

Een van de schilderijen is Twee meisjes bij een appelboom van Edvard Munch (1863-1944). De Noorse kunstenaar schilderde dit kleurrijke werk in 1905.

Twee meisjes uit het Noorse vissersdorp Åsgårdstrand stonden model voor dit dubbelportret. Munch bezat daar een huisje en schilderde de mensen uit de omgeving. Het bloeiende appelboompje symboliseert de onschuld van de jeugd.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share