Nieuws

Art Rocks… vanuit huis

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Art Rocks komt dit jaar met een speciale extra editie: Rock the House. Muzikanten, van wie er veel thuiszitten vanwege de coronacrisis, mogen een compositie maken geïnspireerd door hun favoriete kunstwerk. Met het resultaat  kunnen ze 250 euro én een masterclass winnen.

Deelnemers aan de reguliere Art Rocks-wedstrijd gaan langs bij een museum en kiezen daar een favoriet kunstwerk. Momenteel is dat zoals bekend niet mogelijk, maar online is er keuze uit honderden werken. En omdat dit een speciale editie is, mogen muzikanten ook voor een creatie gaan die bij hen aan de muur hangt.

Dit misbaksel uit deelnemend Museum Prinsenhof Delft zou als inspiratie kunnen dienen.

Is de keuze gemaakt en de compositie bedacht, dan mag de deelnemer een filmpje maken van minimaal 30 seconden waarin hij of zij de bijdrage ten gehore brengt. Dit mag in spoken word, a cappella, instrumentaal, rap of op een heel andere manier. Alle genres zijn toegestaan. Ben je muzikant en wilje meedoen? Kijk dan op de website van Rock The House. Inzenden kan tot 28 april, 12 uur.

Art Rocks doneert per inzending 1 euro aan het Rode Kruis. Deelnemers dragen daardoor op creatieve wijze bij aan de strijd tegen corona.

De winnende inzender wint dus behalve en geldbedrag ook een masterclass van Sharon Kovacs, die in 2013 doorbrak als zangeres. Zij is dit jaar een van de ambassadeurs van Art Rocks, dat als alles goed gaat komend najaar begint. Dit is een tweejaarlijks competitie waarin muzikanten een lied maken bij en kunstwerk uit een van de vijftien deelnemende Nederlandse musea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share