divers

Foto van de dag: Rafaël

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

De Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 1 juni gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: Rafaël in Teylers Museum.

Tekst: Evert-Jan Pol

Rafaël (1483-1520) is het onderwerp van tentoonstellingen in menig museum. Het is namelijk vijfhonderd jaar geleden dat de Italiaanse kunstenaar overleed. Ook Teylers Museum programmeerde een expositie.

Raffaello Morghen (1758-1833), Maria met kind en Johannes de Doper, ca. 1793, gravure en ets, Teylers Museum.

Ook al stelde het museum de tentoonstelling samen ter gelegenheid van Rafaëls sterfdag heet ze Lang leve Rafaël!. Want de meester uit de Renaissance is nog steeds wereldwijd bekend. En dat is deels te danken aan de vele prenten die de kunstenaar liet maken van zijn werk. De reproductie van die prenten ging nog tot ver in de negentiende eeuw door.

Naast twaalf originele tekeningen bezit Teylers Museum ongeveer tweehonderd gravures, etsen en houdsnedes van Rafaëls bekendste werken. De expositie bestaat uit de volgens het museum 45 mooiste.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share