Nieuws

Online kijken naar Rafaël

0 0
Read Time:37 Second

Vandaag exact vijfhonderd jaar geleden overleed de Italiaanse kunstenaar Rafaël. Raffaello Sanzio, zoals zijn echte naam luidde, kwam ter wereld op 6 april 1483 en stierf 37 jaar later op zijn verjaardag, 6 april 1520. Zijn werk is nu uiteraard tijdelijk niet in musea te bewonderen, maar wel online, dankzij een initiatief van Musement.

Deze boekingssite voor musea en andere culturele attracties opende ter gelegenheid van Rafaëls vijfhonderdste sterfdag een virtueel museum over deze schilder. De site We vieren Rafaël bevat ruim honderd afbeeldingen van schilderijen. Bij elk werk staat vermeld waar het hangt, zodat je weet waar je het na de coronacrisis in het echt kunt zien.

Screenshot van site We vieren Rafaël.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share