Nieuws

Wedstrijd: schilder voormalige gemeente Sloten

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

De voormalige gemeente Sloten ging op 1 januari 1921 op in de gemeente Amsterdam. Nu, honderd jaar later, staan werkgroep Historie Sloten-Oud Osdorp en tijdschrift Ons Amsterdam daarbij stil met een schilderwedstrijd.

De voormalige gemeente bestond uit de dorpen Sloten, Sloterdijk en de buurtschappen Oud Osdorp, Vrije Geer, Overtoomse Buurt en De Baarsjes. Oorspronkelijk behoorde de buurtschap Raasdorp ook tot de gemeente totdat de restanten hiervan bij de inpoldering van het Haarlemmermeer en later het Lutkemeer verdwenen.

Dirk Johannes van Haaren (1878-1953), Blik op Sloterdijk, ca. 1920.

Deelnemers aan de schilderwedstrijd worden uitgenodigd te verbeelden hoe Sloten er vroeger uitzag, hoe het huidige grondgebied er uitziet of hoe het er mogelijk in de toekomst uit zal zien. In schilderijen is álles mogelijk: ook een combinatie van verleden, heden en toekomst.

Historie Sloten-Oud Osdorp en Ons Amsterdam willen op deze manier aandacht vestigen op de recente geschiedenis van Amsterdam en het belang van behoud van de cultuurhistorie uit de voormalige gemeente Sloten. Alle (amateur)schilders van alle leeftijden mogen deelnemen aan deze wedstrijd, die ook een leuke vrijetijdsbesteding in deze bijzondere coronatijd kan zijn.

Deelname is mogelijk tot en met 15 juni. Alle informatie over voorwaarden en manier van inzenden staat op de wedstrijdsite.

Een deskundige jury maakt een keuze uit de inzendingen. Deelnemers maken kans op 500 euro, 250 euro of een duo-cadeaubon voor een schilderworkshop.

Twintig genomineerde schilderijen krijgen bovendien een plek in een tentoonstelling op een nog nader te bepalen locatie. Alle inzendingen worden opgenomen op de website Geheugen van West. Inzenders maken ook kans op opname van hun schilderij in de collectie van Amsterdam Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share