Nieuws

Zes meter de lucht in

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Het monumentale olieverfschilderij De maasmond bij Den Briel van Adam Willarts uit 1633 kwam deze week aan bij het Maritiem Museum Rotterdam. Omdat het kunstwerk van 4 bij 2 meter niet in de grootste lift paste, werd het 6 meter omhoog getakeld.

Het schilderij in de takels. Foto: Theo de Man.

Het schilderij is afkomstig uit kunstopslag van Museum Boijmans Van Beuningen. Dat museum is vanwege een grootschalige renovatie gesloten tot zeker 2026. De collectie reist daarom naar diverse musea in de regio onder de noemer Boijmans bij de Buren. De tentoonstelling Maritieme Meesterwerken in Maritiem Museum Rotterdam is het meest recente deel van die expositiereeks. Willarts’ De Maasmond bij Den Briel is een van de werken die daarin te zien zal zijn.

De tentoonstelling vertelt de verhalen van de scheepvaart en havens en de mensen die daarin leven via zes eeuwen (schilder)kunst. Ze vertelt alle verhalen vanuit twee blikvelden. Allereerst de kunsthistorische. Wat maakt een werk bijzonder? Hoe kwam de schilder tot het werk en wie of wat beïnvloedde hem of haar? Daarnaast komt het maritieme verhaal uitgebreid aan bod. Wat zie je en waarom is dit belangrijk?

Werken van Claude Monet, Paul Signac, Jeroen Bosch, Hendrik Avercamp en Jozef Israëls ontmoeten in de presentatie moderne kunstwerken van Guido van de Werve, Sasja Hagens en Dolf Henkes. Een deel van de tentoonstelling bestaat uit een grote selectie tekeningen van Willem van de Velde de Oude.

Maritieme Meesterwerken, 12 februari 2021 t/m 4 september 2022 in Maritiem Museum Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share