Nieuws

Diefstal Van Gogh gepleegd door één man

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

De diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh uit Singer Laren is gepleegd door één persoon. Dat blijkt uit bewakingsbeelden die gisteren te zien waren in het programma Opsporing Verzocht.

Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, 1884, Groninger Museum.

Op de beelden is te zien hoe een motor in de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart richting het museum rijdt. Er zit slechts één persoon op. Met een meegebrachte moker slaat hij de glazen toegangsdeur stuk. Eenmaal binnen verbrijzelt hij ook het glas van de deur naar de expositiezalen. Even later rent de man weg, met het schilderij onder zijn arm.

De politie hoopt dat iemand iets weet over de man op de motor. Alle informatie over deze zaak staat op de site van Opsporing Verzocht.

Het werk dat de dief meenam is Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar uit 1884. Het is het enige schilderij van Vincent van Gogh in de collectie van het Groninger Museum. Het hing tijdelijk in Singer Laren als onderdeel van de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan. Die was al enkele weken niet te zien omdat het museum is gesloten vanwege het coronavirus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share