Nieuws

Maritiem Museum moet personeel ontslaan

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Het Maritiem Museum Rotterdam moet door de coronacrisis noodgedwongen reorganiseren en afscheid nemen van elf medewerkers ontslaan. Dat is ongeveer veertien procent van het vaste personeel. Dat maakte het museum vandaag bekend via een persbericht.

Het Maritiem Museum was vanwege de coronacrisis afgelopen voorjaar elf weken gesloten. Sinds de heropening in juni kon het door alle veiligheidsmaatregelen kan het slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Vorig jaar kochten 192.000 bezoekers een kaartje voor het museum, dit jaar zullen het er naar verwachting nog geen 80.000 zijn. Daardoor loopt het museum veel inkomsten mis.

Museumhaven van Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Theo de Man.

“De coronacrisis heeft de culturele sector hard geraakt en ook voor het Maritiem Museum zijn de gevolgen groot”, vertelt directeur Bert Boer. “Deze storm is nog niet voorbij en daarom moeten we kritisch naar onze inkomsten en uitgaven kijken en scherpe keuzes maken. Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van betrokken, ervaren en getalenteerde collega’s.”

Het museum neemt ook afscheid van oproepkrachten en enkele medewerkers van wie tijdelijke contracten aflopen. Voor de vaste medewerkers die nu noodgedwongen moeten vertrekken is er een sociale regeling opgesteld.

De afgelopen tijd maakte het Maritiem Museum gebruik van verschillende landelijke en lokale noodregelingen zoals de NOW, een bijdrage van het Kickstarterfonds en een noodfonds van de gemeente Rotterdam. Voor een gezonde bedrijfsvoering voor de langere termijn is dat volgens het museum echter onvoldoende en daarom zou een reorganisatie onontkoombaar zijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share