Nieuws

Naar het museum in Animal Crossing

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

De musea in Nederland zijn nog heel even gesloten, maar die in het populaire computerspel Animal Crossing: New Horizons zijn de hele dag open. En ter gelegenheid van de Internationale Museumdag (vandaag, 18 mei) is daar de rest van de maand nog meer te beleven.

Tekst: Evert-Jan Pol

Screenshot Animal Crossing: New Horizons. Met dank aan Erwin Vogelaar.

In het spel dat alleen te spelen is met de Nintendo Switch komt de speler terecht op een onbewoond eiland. Dat hij of zij geheel naar eigen wens kan inrichten. Geheel onbewoond is het overigens ook weer niet: er wonen allerlei pratende dieren.

Een van hen is Blathers de uil, die dienst doet als directeur van het enige museum op het eiland. De speler kan daar uiteenlopende objecten tonen, zoals vissen, insecten en fossielen. En ook kunstwerken. Maar zorg er wel voor dat die echt zijn. Want ook in deze virtuele wereld is er valse kunst in omloop.

Screenshot Animal Crossing: New Horizons. Met dank aan Erwin Vogelaar.

In het kader van Internationale Museumdag kunnen spelers tot en met 31 mei deelnemen aan een stempelrace. Met een speciale stempelkaart op zak kunnen ze vissen, insecten en fossielen bewonderen en bij verschillende tentoonstellingen stempels verzamelen voor een beloning.

Screenshot Animal Crossing: New Horizons. Met dank aan Erwin Vogelaar.

Kunst in het museum is leuk, maar misschien een speler ook thuis van kunst genieten. in dat geval kunnen ze kunstwerken halen bij het Van Gogh Museum. Dat speelt namelijk handig in op de populariteit van het spel.

Via de site van het Van Gogh Museum zijn verschillende patronen te downloaden. Versier bijvoorbeeld de muren van het huis met een zonnebloemenpatroon, hang Van Goghs Zelfportret als schilder boven de bank of ga op avontuur gekleed in een Amandelbloesem-shirt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share