Nieuws

Kunstmuseum Den Haag maakt podcast met rapper

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Het grootste object in de collectie van Kunstmuseum Den Haag is het gebouw waarin het huist. Mocht het museum tegen die tijd weer bezoekers mogen ontvangen, opent op 20 februari een tentoonstelling over het door Berlage ontworpen pand uit 1935: Het gedroomde museum. In opmaat naar die expositie brengt het museum de podcastserie Zin in Kunst uit.

Yousef Gnaoui (Sef) en Steven van Lummel nemen de podcast Zin in Kunst op in Kunstmuseum Den Haag. Foto: Franck Doho.

In de podcast dwalen rapper Sef (Yousef Gnaoui) en kunstenaar Steven van Lummel door het gebouw en luisteren ze naar de verhalen van medewerkers en twee bekenden van Kunstmuseum Den Haag: kunstenaar Navid Nuur en Cathelijne Blok van het feministisch kunstcollectief The TittyMag. Ze praten over wat hen verwondert, opvalt of juist onherroepelijk teleurstelt als zij een museum bezoeken en nemen het museum kritisch onder de loep.

Het zijn de medewerkers van het museum die Sef en Van Lummel verrijken met persoonlijke verhalen rondom het museum. Zo geeft conservator Frouke van Dijke het duo een inkijk in het depot en doet kassamedewerker Caroline Groeneveld een boekje open over haar leukste herinneringen aan het museum. Conservator Jan de Bruijn vertelt over de geschiedenis van het gebouw.

Centrale hal van Kunstmuseum Den Haag. Foto: Gerrit Schreurs.

Sef (1984) is een rapper uit Amstelveen. Hij brak in 2004 landelijk door met zijn rapformatie Flinke Namen en vergaarde extra bekendheid door zijn samenwerkingen met muziekgroepen The Opposites en The Partysquad. Ook Steven van Lummel (1981) is een bekende naam in het uitgaansleven. De kunstenaar is medeoprichter van de Haagse club PIP. Beide mannen hebben een voorliefde voor kunst, met in het bijzonder die van Kunstmuseum Den Haag.

De podcast Zin in Kunst is te beluisteren op Spotify, iTunes, Google, Sound Cloud en Anchor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share