Nieuws

Keramiekmuseum zoekt spullen voor kunstinstallatie

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Ruim je de zolder op en vind je daar een zwemvest, koffer of ligstoel? Gooi ze dan nog niet weg, want Keramiekmuseum Princessehof kan ze wellicht gebruiken. Voor een installatie van Liliana Porter zoekt het museum gebruiksvoorwerpen rond de thema’s reizen, zee of scheepvaart.

De Argentijnse kunstenares Liliana Porter (1941) maakt in haar speelse installaties gebruik van scherven van keramiek en ingezamelde, tweedehands gebruiksvoorwerpen. In de wereld die uit deze voorwerpen ontstaat maken miniatuurmensjes de dienst uit. Voor de grote tentoonstelling Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art maakt ze speciaal een werk.

Deze expositie bestaat uit werk van tien kunstenaars uit de hele wereld. In alle creaties staat de mens centraal. Porter is dus een van de deelnemende kunstenaars. Op het eerste gezicht oogt haar installatie aandoenlijk. Maar wie langer kijkt, ziet de ravage die is aangericht door de schattige miniatuurmensen.

Oude koffers zijn wellicht geschikt voor de installatie. Foto: Evert-Jan Pol.

Voor die installatie zoekt het Princessehof gebruiksvoorwerpen die binnen de thema’s reizen, zee of scheepvaart passen. Heb je iets dergelijks wat je niet meer nodig hebt en zou je het leuk vinden dat het voorwerp deel gaat uitmaken van een kunstwerk? Stuur het museum dan een foto van het object. Porter en conservator Tanya Rumpff kiezen vervolgens uit de inzendingen de voorwerpen die worden gebruikt. De gulle gevers van de uitgekozen spullen krijgen vier gratis entreekaartjes voor het Princessehof.

Foto’s van de spullen kan je sturen naar communicatie@princessehof.nl. Stuur de maten van het voorwerp mee en het liefst foto’s waarbij het uit meerdere hoeken te zien is. Meedoen kan tot en met 1 juli en de inzenders krijgen binnen twee weken antwoord. Let op: het moeten voorwerpen zijn die anders bij het afval zouden belanden. Je krijgt ze na de tentoonstelling niet terug.

Ceramic Reflections in Contemporary Art, 5 september 2020 t/m 27 juni 2021 in Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share