Nieuws

Loading …

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Op een blinde muur in Breda prijkt sinds kort een muurschildering van Dadara. Maar is het werk wel af? De afbeelding wil maar niet laden, lijkt het.

De muurschildering die Dadara maakte in opdracht van Blind Walls Gallery. Foto: Rosa Meininger.

De schildering op de muur boven ijssalon Frezzo op het Van Coothplein is gemaakt in opdracht van Blind Walls Gallery. Deze organisatie laat kunstwerken aanbrengen op kalen muren in Breda. De muur op het van Coothplein stond al vijf jaar op haar verlanglijst van Blind Walls Gallery.

Het kunstwerk toont een reusachtige versie van het bekende laadsymbool op internet. Eronder staat de tekst loading street art. De voorstelling is een reactie op het feit dat veel mensen tegenwoordig meer kunst via Instagram zien dan in realiteit.

Dadara werkt aan zijn muurschildering Blind Walls Gallery. Foto: Rosa Meininger.

Sommige toeschouwers zien er ook een verwijzing in naar het nieuwe Brabantse bestuursakkoord. Als dat werkelijkheid wordt, loopt het cultuurbeleid vast en zien in de toekomst alle muurschilderingen er wellicht zo uit, denken ze. Het nieuwe provinciebestuur, met daarin Forum voor Democratie, wil namelijk drastisch bezuinigen op cultuur in Noord-Brabant.

Dadara is de artiestennaam van Daniël Rozenberg. Hij maakte naam met het ontwerpen van handgetekende flyers en platenhoezen bij Outland Records. De rode draad in het werk van Dadara is de grens tussen echt en nep, de grens tussen droom en werkelijkheid, tussen virtual reality en de echte wereld. Onlangs plaatste hij op het Museumplein in Amsterdam nog het werk The Artist is Not Present, als reactie op de coronacrisis. Die creatie bestaat uit ene tafel met twee lege stoelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share