Nieuws

Digitale expositie over corona geopend

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Hoewel de musea nog even gesloten zijn, opende Amsterdam Museum toch nog een nieuwe tentoonstelling, online weliswaar. De digitale expositie Corona in de Stad bestaat uit meer dan 480 filmpjes, boodschappen, foto’s, kunstwerken, audiofragmenten en verhalen over hoe Amsterdammers, en liefhebbers van de stad, het coronatijdperk ervaren.

Foto: Amsterdam Museum.

Amsterdam Museum riep inwoners van Amsterdam en mensen die de stad graag bezoeken op hun ervaringen over corona in de hoofdstad in te zenden. Er stroomden al meer dan 480 bijdragen binnen, waaronder hoopgevende liedjes, tekeningen van kinderen, beelden van de lege stad en corona-kledingstukken.

Een team van (gast)conservatoren maakt elke week een keuze uit de vele inzendingen en bundelt die in verschillende themazalen. De eerste digitale ‘zalen’ zijn gewijd aan thema’s als De Dam, De Lege Stad, Nieuw Gedrag en Het Leven in Isolatie.

Foto van een duif op de Dam, gemaakt en ingezonden door Karen Offerein.

Corona in de Stad is een levende, groeiende tentoonstelling. Inzenden kan nog zolang de tentoonstelling loopt. Amsterdam Museum hoopt zoveel mogelijk verhalen te verzamelen tot Amsterdam weer in ‘normale’ tijden is teruggekeerd. De expositie heeft dan ook geen sluitingsdatum.

Corona in de stad, nu online te bezoeken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share