Nieuws

Drents Museum verlengt expositie vanwege corona

0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Het Drents Museum heeft de huidige tentoonstelling Barbizon van het Noorden verlengd tot en met 13 september. De expositie In de ban van de Ararat verschuift daardoor naar het voorjaar van 2021. Dit zijn gevolgen van de noodgedwongen tijdelijke sluiting vanwege het coronavirus.

Zaaloverzicht. Foto: Evert-Jan Pol.

De tentoonstelling Barbizon van het Noorden zou nog duren tot en met 22 maart, maar 12 maart was onverwacht de laatste dag dat het publiek deze kon bezoeken omdat de meeste Nederlandse musea een dag later de deuren tijdelijk sloten. Op 12 april zou een grote archeologische tentoonstelling over Armenië openen. Maar vanwege het coronavirus slaagt het museum er niet de objecten op tijd in Assen te krijgen. Daarom blijft de huidige succesvolle expositie na heropening van het museum langer te zien. Dit is mogelijk omdat vrijwel alle getoonde werken uit de eigen collectie komen.

Aansluitend presenteert het Drents Museum, zoals gepland, vanaf 11 oktober (en tot en met 28 maart 2021) de grote overzichtstentoonstelling Viva la Frida! over Frida Kahlo. Die toont schilderijen en tekeningen van haar uit de collectie van Museo Dolores Olmedo. Ook zijn er persoonlijke bezittingen van de Mexicaanse kunstenares te zien uit de collectie van Museo Frida Kahlo.

De expositie In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië zou op 12 april openen, maar die vindt nu pas volgend jaar plaats. Deze vertelt aan de hand van ongeveer 160 archeologische voorwerpen de geschiedenis van Armenië.

Schilderij van Erasmus Bernhard von Dülmen Krumpelmann (1897-1987). Foto: Evert-Jan Pol.

De nu verlengde expositie Barbizon van het Noorden staat in het teken van kunst over Drenthe uit de periode 1850-1950. Vele kunstenaars reisden af naar de noordelijke provincie en legden daar het nog relatief ongerepte landschap vast. Onder hen bevonden zich schilders als Vincent van Gogh en Jozef Israëls.

Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950, t/m 13 september in Drents Museum, Assen

Lees ook: Lofzang op de olde landschap

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share