divers

Foto van de dag: Vlinderinvasie

0 0
Read Time:59 Second

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 6 april gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: zwarte vlinders in Stedelijk Museum Amsterdam.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Carlos Amorales, Black Cloud (detail).

Het werk Black Cloud is dé blikvanger in de tentoonstelling Carlos Amorales – The Factory in het Stedelijk Museum. De creatie van de Mexicaanse kunstenaar Carlos Amorales bestaat uit duizenden zwarte papieren vlinders. De zwerm heeft enkele zalen van het museum volledig overgenomen. De motten zitten op muren, plafonds en zelfs ramen.

Het idee voor de installatie kreeg de kunstenaar in een droom. Hij droomde over een kamer vol motten en vond dat een dusdanig sterk beeld dat hij de droom zelf uit liet komen. Hij knipte duizenden zwarte nachtvlinders uit papier en behing er zijn atelier mee. Ze volgen hem inmiddels overal waar hij komt en ‘vlogen’ zo al diverse musea over de hele wereld binnen.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share