divers

Foto van de dag: Zoutelande

0 0
Read Time:56 Second

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 6 april gesloten voor publiek. Daarom komen we met een tijdelijke nieuwe rubriek: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: Zoutelande van Ferdinand Hart Nibbrig uit de collectie van Singer Laren.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Ferdinand Hart Nibbrig, Zoutelande (detail), ca. 1910-1915), Singer Laren.

Ferdinand Hart Nibbrig (1866-1915) hield van weidse panorama’s. Dat is duidelijk te zien aan de vele kustgezichten die hij schilderde in de buurt van Zoutelande (ja, de plaats uit het gelijknamige lied van BLØF). Deze voorstelling van een prachtige zomerdag, geschilderd in lichte tonen, is kenmerkend voor Hart Nibbrigs variant van het neo-impressionisme. De kunstenaar gebruikte zowel kleine verfstrepen als stippen in zijn schilderijen van Zoutelande. In dit werk uit omstreeks 1910 koos hij voor streepjes.

Dit schilderij is onderdeel van de expositie Van Barbizon tot Bergen, met een kleine selectie uit de collectie van Singer Laren.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share