divers

Foto van de dag: Neko

0 0
Read Time:52 Second

De meeste Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 6 april gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag een foto uit het NEKO-project uit een uit een expositie in Japanmuseum SieboldHuis.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Foto van Ikeguchi Masakazu uit het NEKO-project.

Deze foto van Ikeguchi Masakazu maakt deel uit van het NEKO-project van Sophie Cavaliero. Zij vroeg Japanse fotografen foto’s in te sturen met de kat als thema (neko is het Japanse woord voor kat). De open uitnodiging leidde tot een boek, met daarin meer dan tachtig uiteenlopende foto’s en verschillende tentoonstellingen.

Enkele van deze foto’s zijn onderdeel van de expositie Neko in Japanmuseum Sieboldhuis. Deze bestaat uit Japanse kunst over de kat, het dier dat zo geliefd is in Japan.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share