Nieuws

Vlogger geeft rondleiding door lege musea

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Kunstwerken in musea hangen er sinds 13 maart maar wat verlaten bij. Ze krijgen geen bewonderende blikken meer van cultuurliefhebbers, want die mogen niet op bezoek komen. Met het nieuwe platform Thuismuseum.nl wil vlogger Jip Heijmerink van My Daily Shot of Culture de gesloten cultuurpaleizen bij mensen thuis brengen.

Jip Heijmerink in de tentoonstelling Juwelen! in Hermitage Amsterdam.

In korte video’s geven de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture een kijkje in de nu zo verlaten tentoonstellingen. Ze nemen de bezoeker mee op virtuele tours door musea als Hermitage Amsterdam, Eye Filmmuseum, Joods Cultureel Kwartier, Amsterdam Museum en Museum Arnhem. Ze staan daarin stil bij de werken die nu niemand te zien krijgt.

Het doel van Thuismuseum.nl is tweeledig. Niet alleen wil het platform mensen in aanraking brengen met museale kunst, ook wil het de musea daarmee financieel steunen. Iedereen die een video bekijkt, kan namelijk een vrijwillige donatie doen, die ten goede komt aan het ‘bezochte’ museum.

Voor dit project werkt Heijmerink nauw samen met de musea. Ze krijgt toestemming om in haar eentje langs de kunstwerken te lopen, uiteraard wel gadegeslagen door een bewaker – op een gepaste 1,5 meter afstand. Samen met het museum kiest ze de bijzonderste, opmerkelijkste of mooiste werken uit de tentoonstelling, waar ze in de video iets over vertelt.

“Zo kunnen we in korte tijd veel Nederlandse musea bezoeken, promoten en steunen in deze moeilijke tijd”, aldus Heijmerink. “Maar we hopen ook de kijkers te enthousiasmeren om een bezoek te brengen zodra de museumdeuren weer zijn geopend.”

Op de site van Thuismuseum.nl staat een overzicht met alle rondleidingen.

Lees ook: Musea gesloten, maar online open

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share