Nieuws

Corona velt expositie over besmettelijke ziektes

0 0
Read Time:57 Second

Koning Willem-Alexander zou vandaag de tentoonstelling Besmet! in Rijksmuseum Boerhaave openen. Ironisch genoeg gooide juist een besmettelijke ziekte roet in het eten. Het coronavirus velde alle musea en dus ook alle exposities. De opening zal nu op een later moment plaatsvinden.

Wasmoulage met pestpustel uit ca 1900. Collectie Rijksmuseum Boerhaave, Leiden.

Besmet! gaat over de uitbraak van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Twee jaar geleden startte Rijksmuseum Boerhaave de voorbereidingen, met de wens een zeer actuele tentoonstelling te maken. Dat ze zó actueel zou worden, had het Leidse museum echter niet kunnen vermoeden. Het wil nu ook de tijd nemen de tentoonstelling aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid.

“De huidige ontwikkelingen volgen elkaar echter in zo’n rap tempo op dat de tentoonstelling op een aantal punten rap wordt ingehaald door de actualiteit”, vertelt directeur Amito Haarhuis. “Tegelijk biedt dit ook de gelegenheid de tentoonstelling aan te vullen met persoonlijke verhalen en objecten uit deze turbulente tijd, die onze geschiedenis markeert. En dat is wat wij als museum willen bieden, een podium voor de toekomst.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share