divers

Foto van de dag: Sanne Sannes

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

De Nederlandse musea zijn in verband met corona tot en met 1 juni gesloten voor publiek. Daarom hebben we een tijdelijke nieuwe rubriek in het leven geroepen: Foto van de dag. Tot de musea weer open zijn, plaatsen we dagelijks een foto van een werk uit een huidige tentoonstelling. Vandaag: Sanne Sannes in Kunsthal Rotterdam.

Tekst: Evert-Jan Pol

Slechts dertig jaar werd Sanne Sannes – op 23 maart 1967 kwam hij om bij een auto-ongeluk, vier dagen na zijn verjaardag. Hoewel Sannes’ carrière door zijn vroegtijdige dood erg kort van duur was, liet hij toch duizenden foto’s na. De afbeeldingen waren bijna allemaal erotische portretten van vrouwen en vaak experimenteel.

Foto van Sanne Sannes, ca. 1960-1967 © Courtesy Kahmann Gallery, Amsterdam.

De tentoonstelling Extase – Sanne Sannes bestaat uit onder meer zestig foto’s. De titel verwijst naar zijn manier van werken. Volgens de Kunsthal fotografeerde Sannes zijn modellen namelijk tijdens extatische sessies.

Opgeleid als graficus, was Sannes geen doorsnee fotograaf. Zijn beeldtaal was gedurfd, bijvoorbeeld door extreme close-ups van borsten of gezichten en samenvloeiende lichamen. Experimentele nabewerking kenmerkte zijn werk eveneens. Hij bekraste negatieven, knipte ze af of gebruikte chemicaliën om het eindresultaat te manipuleren. Elke afdruk was daardoor uniek. De afbeelding bij dit stuk is een goed voorbeeld van zo’n zeer experimentele foto.

Meer foto’s in deze serie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share