Nieuws

Bellen met een museum

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

We kunnen tijdelijk niet naar musea, dus de musea komen naar ons, online of via de telefoon. Het LAM laat het publiek van kunst genieten met de Kijktelefoon en Museum Catharijneconvent zet het wonder der telefonie eveneens in, in het kader van de huidige tentoonstelling over wonderen.

Het LAM start de Kijktelefoon. Wie behoefte heeft aan een positief gesprek rondom kunst, kan zich aanmelden. Medewerkers zitten elke vrijdagmiddag tijdens de thuisquarantainetijd voor de bellers klaar.

Foto: Evert-Jan Pol.

“Toen we nog open waren, hoorden we regelmatig dat mensen nog nooit zoveel gepraat hadden in een museum”, vertelt directeur Sietske van Zanten. “En dat klopt. We praten graag en veel in het museum. Niet om het praten, maar om het delen. Samen zie je meer. En via de kunst kom je op de meest mooie gespreksonderwerpen. Die gesprekken wil het museum met de Kijktelefoon voortzetten. Persoonlijk contact en verbeeldingskracht is een welkome afleiding in deze tijd.”

De gesprekken hoeven niet alleen over kunst te gaan. “We beginnen bij de kunst, natuurlijk is er ruimte voor persoonlijke associaties. Precies zoals dat normaal in het LAM gaat.”

Mensen kunnen zich elke week tot vrijdag 14 uur opgeven via e-mail. De geselecteerde bellers ontvangen voorafgaand een bericht wanneer ze een telefoontje kunnen verwachten. Het gesprek duurt tussen de vijf en tien minuten.

Museum Catharijneconvent belt mensen niet zelf, maar laat zich bellen. Na het intoetsen van het telefoonnummer (030) 307 10 37 kunnen bellers een wonderlijk verhaal beluisteren. Bijvoorbeeld over Simone en haar partner, die op 26 december 2004 in Thailand als door een wonder de allesverwoestende tsnunami overleefden. De Wondertelefoon is in het leven geroepen ter gelegenheid van de expositie Allemaal wonderen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share