Nieuws

Expositie Frida Kahlo verplaatst naar najaar 2021

0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second
Frida Kahlo, Zelfportret met kleine aap, 1945, Museo Dolores Olmedo, Mexico-Stad.

Het Drents Museum heeft de grote tentoonstelling Viva la Frida!, over Frida Kahlo verplaatst naar het najaar van 2021. Ze stond gepland voor komend najaar, maar zal nu precies één jaar later plaatsvinden. Dit is het gevolg van de coronacrisis.

“Om recht te doen aan het fantastische werk van Frida Kahlo én om toch zoveel mogelijk bezoekers op een veilige en gastvrije wijze te kunnen laten genieten, is het volgens ons niet verantwoord de tentoonstelling dit jaar te openen”, vindt Harry Tupan, directeur van het Drents Museum. “Ook vanuit Mexico kwam nadrukkelijk het verzoek tot verplaatsing gezien de onzekere situatie rond corona daar.”

In overleg met de bruikleengevers Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo in Mexico besloot het museum daarom de tentoonstelling een jaar door te schuiven. “Zo blijft gewaarborgd dat we straks het verhaal van een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld kunnen presenteren zoals we voor ogen hebben.”

In de grote tentoonstelling besteedt het Drents Museum uitgebreid aandacht aan de beroemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954). Dat doet het aan de hand van topstukken uit Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo, beide gevestigd in Mexico-Stad. Eerstgenoemde bezit de grootste verzameling Kahlo-werken ter wereld en het andere museum heeft een belangrijke collectie biografische objecten van de kunstenares in huis. Voor het eerst komen deze twee grote Frida Kahlo-collecties bij elkaar in één tentoonstelling. Daardoor kan het museum behalve sleutelwerken als Zelfportret met aapje en De gebroken zuil ook persoonlijke bezittingen van Kahlo tonen, zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden.

Frida Kahlo, korset met hamer en sikkel en ongeboren baby, ca. 1950.

Gedurende de tentoonstellingsperiode staat het Drents Museum volledig in het teken van Frida Kahlo. Parallel aan Viva la Frida! presenteert het namelijk ook de expositie Beyond Frida – Contemporary Art, Fashion & Music. Deze presentatie met werk van hedendaagse internationale kunstenaars geeft inzicht in de inspiratie die Frida Kahlo op de culturele wereld had en nog steeds heeft. 

Het is al de tweede keer dat Viva la Frida! is doorgeschoven naar een andere datum. In eerste instantie stond de tentoonstelling gepland voor het voorjaar van 2021. Later vervroegde het museum haar naar het najaar van 2020 nu staat ze dus weer gepland voor 2021.

Belangstellenden die al kaarten hebben gekocht voor Viva la Frida! hoeven niets te doen. Het Drents Museum zet de tickets automatisch om. Op www.drentsmuseum.nl/ticket-kalender is een overzicht van overplaatsing naar de nieuwe data te vinden. Mocht de nieuwe datum toch niet uitkomen, kunnen tickethouders contact opnemen met het museum, via tickets@drentsmuseum.nl . Kaartverkoop voor de nieuwe tentoonstellingsperiode start begin juni.

Viva la Frida! – Life and art van Frida Kahlo, 10 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 in het Drents Museum, Assen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share