Nieuws

Tassenmuseum sluit definitief

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Het eerste museale coronaslachtoffer is gevallen: het Tassenmuseum in Amsterdam zal na de crisis niet heropenen. Op 13 maart sloot het museum vanwege covid-19 en naar nu blijkt was dat dus de laatste dag dat het open was.

Enkele tassen uit de collectie van het Tassenmuseum. Foto; Evert-Jan Pol.

“Er zijn helaas onvoldoende financiële middelen in de vorm van subsidies en sponsoring gevonden voor continuering op lange termijn”, schrijft het museum op diens website. “Mede gezien de huidige ontwikkelingen in de samenleving is er onvoldoende perspectief voor de toekomst.”

Bij het Tassenmuseum werkten 32 personen, onder wie freelancers en oproepkrachten. Ook waren er zo’n 55 vrijwilligers actief.

Het museum werd in 1996 opgericht door tassenverzamelaar Hendrikje Ivo. De eerste jaren luidde de naam daarom Tassenmuseum Hendrikje.

Enkele tassen uit de collectie van het Tassenmuseum. Foto; Evert-Jan Pol.

In april van dat jaar ging het van start in de villa van de familie Ivo in Amstelveen. De collectie en de verzameling groeiden echter dusdanig dat het op zoek  moest naar een nieuwe locatie. Dat werd een grachtenpand in Amsterdam, waar het in juni 2007 heropende.

Sinds het Tassenmuseum zijn intrek nam in het gebouw aan de Herengracht in Amsterdam bewonderden meer dan een half miljoen mensen diens gevarieerde tassenverzameling. Stichting Tassenmuseum Hendrikje probeert de collectie bij elkaar te houden.

Lees ook: Anderhalve meter? Geen probleem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share